Ben je op zoek naar een hypotheekadviseur, maar weet je niet met welke factoren je rekening moet houden? Bij het kopen van een nieuw huis zijn er tal van zaken die je idealiter aan een specialist kunt overlaten. Daar kun je gelukkigerwijs een hypotheekadviseur voor inschakelen. Maar hoe weet jij dat je met een betrouwbare partij in zee gaat? In dit blog geven wij de vereisten waar een goede hypotheekadviseur aan hoort te voldoen. Lees daarom snel verder en zorg er vervolgens voor dat je het allemaal op papier zet, alvorens jij je gaat informeren bij een hypotheekkantoor bij jou in de buurt.

Een hypotheekkantoor dient 100% onafhankelijk te opereren

Een hypotheekadviseur dient 100% onafhankelijk te zijn. Een goed voorbeeld hiervan is dat de adviseur verschillende geldverstrekkers met elkaar vergelijkt. Op die manier wordt er een eerlijke vergelijking gemaakt, met als gevolg dat jij van scherpe tarieven profiteert.

Volledig ontzorgend

Een andere factor waar je op moet letten is dat het hypotheekkantoor volledig ontzorgend dient te werken. Begeleiding van A tot Z hoort de core business van het bedrijf te zijn, zodat jij je op jouw core business kunt focussen. Tevens dient alles voorafgaande inzichtelijk te worden, zodat je een helder beeld hebt bij het gehele traject en wat het je ongeveer gaat kosten.

Vaste pakketten zijn niet noodzakelijk

Wij raden je aan een partij te zoeken die niet werkt met vaste pakketten. De reden daarvoor is dat er genoeg dingen zijn die je zelf kunt doen. Voor de goede orde: dit punt is niet in strijd met bovenstaande, aangezien het hierbij gaat om simpele handelingen, zoals het printen, scannen en aanleveren van documenten. Door dergelijke handelingen aan jou over te laten, is menig hypotheekadviesbureau in staat scherpe tarieven voor hun dienst te bieden.

Wil je meer informatie ontvangen

Wil je meer informatie ontvangen over hoe het traject eruit ziet, of hoeveel het jou ongeveer gaat kosten? Informeer je dan gerust bij een hypotheekkantoor dat aan bovenstaande criteria voldoet. Een goed voorbeeld hiervan is hypotheekadviseur Hypotheekuitkomst.nl. Naast een volledige ontzorging en een 100% onafhankelijk advies, hebben zij tevens ook vele jaren ervaring binnen het vakgebied. Plan vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek in door te bellen, of een mail te sturen!
Onafhankelijk hypotheekadvies