Als je nieuw bent in de wereld van PlayStation of zelfs in de wereld van gaming, kan het behoorlijk intimiderend zijn om een nieuwe videogameconsole te gaan kopen. Dan is het wel handig als je weet waar je op moet letten en naar moet kijken. Wij leggen je daarom graag uit waar je op moet letten bij de aanschaf va de nieuwste Sony Playstation 5.

De PS5 – Een krachtige next-gen console

De PS5 is het krachtigste PlayStation dat Sony ooit heeft gemaakt. Naast een aangepaste CPU en GPU speelt het systeem ook een ultrasnelle SSD-harde schijf, wat zorgt voor razendsnelle laadsnelheden en geheel nieuwe ervaringen. Verder beschikt de console ook over realtime raytracing, ondersteuning voor maximaal 120 frames per seconde, oogverblindende 8K-beeld en 3D-audio.

De ultrasnelle SSD betekent dat games sneller dan ooit tevoren worden geladen. Het betekent ook dat er sneller meer gegevens van de harde schijf kunnen worden gehaald dan op eerdere consoles, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor game-ontwikkelaars.

Dankzij de ondersteuning voor maximaal 120 beelden per seconde kunnen geselecteerde titels soepeler lopen dan op de vorige consoles. Terwijl het aan de game-ontwikkelaar is om individuele beslissingen te nemen over hoe hun titels presteren, kan PS5 sneller frames verwerken.

Oogverblindend beeld dankzij 8K

8K-uitvoer betekent dat de PS5 compatibel is met displays met een resolutie van 4320p. Beelden kunnen tot in de kleinste detail worden weergegeven. Hierdoor kunnen we nog meer gaan genieten van onze favoriete games.

Zorg ervoor dat je de juiste HDMI gebruikt

Dit klinkt logisch, maar het is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien. Voor de beste Game-ervaring is het belangrijk dat je de juiste HDMI-kabel gebruikt. Uiteraard is de meegeleverde HDMI-kabel het meest geschikt om te gebruiken.

Het kan echter voor komen dat je de PS5 tijdelijk ergens anders gebruik of dat de kabel stuk gaat. Gebruik dan een Ultra High Speed HDMI-kabel die HDMI 2.1 ondersteunt.

Een standaard HDMI-kabel werkt, maar dan zijn niet alle functies beschikbaar.

Games

Een console is niets zonder games om op te spelen, en Sony promoot PS5 met de marketingslogan Play Without Limits. Enkele van de spellen die beschikbaar zijn voor de Next-Gen console zijn onder andere Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Gran Turismo® 7 en Horizon Forbidden West. PS5 zal ook backward compatibel zijn met PS4, wat betekent dat je vanaf de lancering 1000 games van PlayStation 4 kunt spelen op deze nieuwe Playstation console, met verbeteringen van PS5 Game Boost.