Hoe zou onze wereld eruit zien zonder barcode scanners? Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar deze apparaten nemen heel veel tijdrovend werk bij ons weg. De Duitse fabrikant maakt het gebruik van de barcode scanner nu nog makkelijker en sneller. Hoe ze dat doen vertellen we jou in deze blog.

Sneller werken met ProGlove scanners

Talloze branches werken met barcode scanners, waaronder de retail, zorg en logistiek. De koerier scant jouw pakketje om een succesvolle bezorging te bevestigen, de kassajuffrouw scant je producten en een magazijnmedewerkers scant binnenkomende leveringen. Dankzij de scan is het niet meer nodig om eindeloos handmatig gegevens in te voeren.

Maar kan het nog sneller? Een barcode scanner vereist nog telkens het pakken van de scanner, wat uiteindelijk ook gewoon tijd kost. De mensen van het Duitse ProGlove dachten hier over na en ontwikkelden een zogenaamde wearable scanner. ProGlove scanners leveren vier tot zes seconden tijdwinst per scan!

Vastgemaakt aan de hand

Een ProGlove scanner maak je eenvoudig vast aan de bovenkant van de hand. Hiervoor is een open handschoen verbonden aan het compacte lichtgewicht scanapparaat. De gebruiker hoeft vervolgens maar met de hand te richten op een barcode om te scannen.

Een ingebouwd LED-licht, de trilfunctie, een geluid of E-ink display bevestigen een geslaagde scan, zodat direct doorgewerkt kan worden. Het klinkt allemaal heel simpel, maar toch is het een revolutionair idee.

Bluetooth verbinding

Om volledig handsfree te werken is vanzelfsprekend een draadloze verbinding nodig. De scanners gebruiken bluetooth low-energy om te connecten met Android en iOS devices, zoals mobile computers.

Verbinden met Windows en Linux apparaten is ook mogelijk, hiervoor is echter wel een USB gateway nodig.

 

Meerdere varianten beschikbaar

Om tegemoet te komen aan uiteenlopende wensen van afnemers heeft ProGlove zijn scanner in verschillende varianten gemaakt. Verschillen zitten onder meer in de scanafstand en de beschikbaarheid van een zogenaamd E-ink display.

Ondertussen vallen de handsfree barcode scanners in de smaak bij diverse grote bedrijven. In Duitsland, het thuisland van ProGlove, werken onder meer Volkswagen, DHL en DB Schenker met ProGlove scanners. Met dermate sterke referenties op zak is het een kwestie van tijd voor ProGlove de wereld gaat veroveren met zijn handsfree scanners.