Ondernemers denken steeds vaker aan online marketing. Op Google zien we onze concurrenten hoge posities innemen, terwijl we tegelijkertijd wekelijks (als niet dagelijks) worden gebeld door een online partij die ons van alles en nog wat belooft. Vanuit dit perspectief is het best begrijpelijk dat offline marketing op de achtergrond raakt, maar eigenlijk zou dit helemaal niet zo moeten zijn.

Neem alleen al reclameborden als voorbeeld, een marketingmedium waar je enorm veel mensen mee kunt bereiken. Daarnaast is het een bewezen methode om mensen naar je winkel te trekken. Wél is het belangrijk om bij het ontwerpen van een reclamebord rekening te houden met 2 factoren.

Het belang van contrast

Een bord moet opvallen. Als je niet opvalt, slaag je natuurlijk niet in je doel om mensen te bereiken. Maar hoe valt je op? Door het creëren van contrast. Vermijd daarbij gelijkaardige kleuren. Naast het feit dat het gebruik van gelijkaardige kleuren minder opvalt, zorgt het er ook voor het uw reclamebord minder goed leesbaar is. Een slechte leesbaarheid kan de effectiviteit van uw reclame-uiting aanzienlijk verlagen. Een manier om de leesbaarheid te bevorderen is door het toevoegen van een rand rondom de tekst of de afbeelding.

Groter is beter

Kijken we naar outdoor reclameborden, dan is de omvang zeker van belang. Grote letters zijn namelijk makkelijker te lezen. Het groot het bord of de tekst moeten zijn, is afhankelijk van waar de mensen staan, of lopen. Een andere factor die van invloed is, is de vraag of de mensen stilstaan of in beweging zijn. Houd uiteraard ook rekening met bepaalde lettertypes die op afstand moeilijk te lezen zijn.

Op zoek naar offline reclamebureau?

Wilt u offline opvallen? Dan raden wij u aan een offline marketingpartij in te schakelen, die u van opvallende reclame kan voorzien. Piepschuimreclame.nl is hier een goed voorbeeld van. Zij hebben als signbedrijf jarenlange ervaring met uiteenlopende soorten reclame van piepschuim. Denk hierbij aan letters en cijfers van piepschuim. Uiteraard is het ook mogelijk om logo’s te laten ontworpen en monteren zij op maat gemaakt piepschuim. Neem gerust contact met ze op via +31850657471, of door te mailen naar [email protected].

piepschuim op maat