De cv-ketel behoort tot de belangrijkste apparaten in huis. Want stel je voor dat je een dag zonder warm water moet leven. Inderdaad, zelfs bij een hittegolf is een koude douche in de ochtend nog niet heel aantrekkelijk. In een tijd waarin duurzaamheid een groot thema is, kan het verstandig zijn om hier ook op te letten bij de aanschaf van een cv-ketel. De HRE 36/30 CW5 van Intergas is dan een prima keuze.

Ketel met een hoog rendement

Wanneer je gaat voor de HRE A 36/30 CW5 cv-ketel van Intergas, profiteer je van een hoog rendement. Het is een zogenaamde combiketel, waarbij het rendement niet alleen hoog is op het tapwater, maar ook op de verwarming. Er zit geen driewegklep in, waardoor de kans op storingen fors kleiner is. Dat klinkt bij iedereen wel als muziek in de oren, want zo’n storing komt altijd op het verkeerde moment.

Dit model is ideaal voor grotere huishoudens. Woon je wat kleiner? Dan kun je kiezen voor wat kleinere varianten in dezelfde serie. Het gaat dan om de HRE A 24/18 CW3 en HRE A28/25 CW4. Een slag groter kan ook nog, je komt dan uit bij de HRE A 36/38 CW5. Het zijn allemaal zuinige apparaten, die je helpen om de energierekening te verlagen.

Bestellen en zelf installeren

Ben je van plan om een Intergas ketel te bestellen? Ge-Wo heeft een groot aantal combipakketten, waarbij accessoires inbegrepen zijn. Zo bespaar je fors op de aankoop van onderdelen die je toch al nodig had bij de installatie. Want een lagere energierekening is leuk, maar een lage prijs voor je cv-ketel betalen is misschien wel net zo leuk.

Welke onderdelen je precies nodig hebt voor de installatie, hangt deels af van hoe je situatie thuis is. Daarom zijn er allerlei verschillende samenstellingen. Je kunt zelf bepalen wat jij belangrijk vindt. Accessoires zijn bijvoorbeeld de vulkraan, inlaatcombinatie, overstort, het expansievat en een wartel koppeling. Maar ook een combinatie met een dakdoorvoerset of thermostaat is mogelijk.

Combineer met moderne thermostaat

Intergas heeft met de Comfort Touch Thermostaat een apparaat ontwikkeld dat aansluit op diverse cv ketels met Smart Power, geproduceerd vanaf 2017. Deze thermostaat is ook perfect te combineren met de energiezuinige HRE 36/30 CW5. Het apparaatje is eenvoudig te installeren. Het touch paneel geeft je de kans om instellingen eenvoudig te wijzigen, wanneer je niet tevreden bent met de temperatuur bijvoorbeeld. Dankzij het slanke en minimalistische design is de thermostaat moeiteloos weg te werken in het interieur. Daarnaast is er nu ook een handige Comfort Touch App, zodat je de cv zelfs op afstand kunt aansturen.

Een nieuwe cv-ketel installeren is een uitstekend plan. Niet alleen omdat de energiekosten omlaag gaan, maar ook omdat je een bijdrage levert aan een beter milieu. Daarnaast heb je met zo’n nieuw type ketel minder kans op storingen. Waar wacht je nog op?

HRE A 36/30 CW5