Vanwege de coronacrisis zijn theaters leeg. Beurzen gaan niet door en talloze andere evenementen zijn ook afgelast. Hoe vervelend dit ook is, het kan ook handig zijn om goed voorbereid te zijn op een herstart. Ooit gehoord van het Truss systeem? Dit is ideaal voor de bouw van podiums, beursstands en reclameframes. Juist daarom is het de moeite waard om eens goed onder de loep te nemen.

Snel op- en afbouwen

Theaterproducties, tv-studio’s en beursstands moeten snel op en af te bouwen zijn. Een multifunctionele oplossing hiervoor is het zogenaamde Truss systeem. Het bestaat uit talloze framewerken, die op hun beurt weer bestaan uit gelaste aluminium buizen. Tegenwoordig wordt het systeem door meerdere fabrikanten geproduceerd, zoals Global Truss en Litecraft.Het systeem is TUV gecertificeerd, een bewijs dat het geschikt is voor veilig gebruik. Er zijn uiteenlopende maten, lengtes, hoeken, rondingen en verbindingsstukken. Het voordeel hiervan is dat de mogelijkheden min of meer eindeloos zijn. De constructies zijn eenvoudig te realiseren.

De toepassingen van Truss

Steeds meer ondernemers kiezen voor het Truss systeem. Wanneer je naar een concert gaat, is de kans groot dat het podium is opgebouwd met Truss componenten. Maar ook kleine theaters gebruiken het graag. De verlichting voor een theaterproductie is goed te bevestigen aan de buisconstructies. Daarbij profiteert de bouwer van veel vrijheid wat betreft de plek waar lampen komen te hangen. Zo ontstaat een bouwwerk dat exact voldoet aan de eisen van een productie.

Daar houdt het nog lang niet op. Ook voor het inrichten van winkels is het ideaal. Truss is daarnaast geschikt voor het bouwen van een reclamezuil, want je kunt eenvoudig een doek bevestigen tussen de buizen. Wat Truss op dit moment extra geliefd, is de rage rondom industrieel design. Je ziet het terug in woonkamers, maar ook bij bedrijven. De robuuste aluminium delen sluiten perfect aan bij industriële interieurs.

Efficiënter werken met Truss

Ondernemers in de evenementenbranche zijn doorlopend op zoek naar manieren om hun bedrijfsvoering efficiënter te maken. Maar wie daarbij vergeet om een hoge kwaliteitsstandaard te handhaven, zal het vroeg of laat moeten afleggen tegen de concurrentie. Wij zien het Truss systeem als een logische stap om de bedrijfsvoering efficiënter te maken, zonder in te leveren op het gebied van kwaliteit. Nederland kent meerdere dealers, die Truss onderdelen verkopen en verhuren. Het is dan ook aan te raden om hier eens rond te gaan kijken.